Even geduld...

10/02/2019: Dry Eycken Herselt - FC VILv Heverlee: 4-1

16 februari 2019 Jens Coenen

Vilv bijt opnieuw in het zand en start de terugronde met 3 op 12. Deze keer werd er met 4-1 verloren van Dry Eycken Herselt die hun 3e plaats verstevigen. Al had het ook anders kunnen lopen.

 
Opstelling:
------------------ Nico--------------------
------------------Koen H ------------------
Lucas -------- Michael ------------ Jens
-------------Wim---- Bert -------------
Bernardo------------------------- Sam
------------- Koen V -- Hans-------------
 
Wissels
Laurent - 30' Bernardo - 60'  Sam - 65' Koen V
 
32' 1-0
55' 2-0
71' 3-0
75' 3-1
91' 4-1
 
Op een regenachtige zondag stonden er 12 Vilvers paraat. Hans was er opnieuw bij vooraan en Nico kwam het doel verdedigen. Lucas werd een rijtje achteruit geschoven wegens de afwezigheid van heel wat verdedigers. Dry Eyken is aan een goed seizoen bezig en staat 3e, maar in de heenronde was het verschil met Vilv niet zo groot.
 
De wedstrijd startte aan een hoog tempo. Hans werd na 2 min al goed vrijgespeeld door Koen V alleen voor doel, maar half uit evenwicht kraakte hij zijn schot. Dry Eyken kon een paar minuten later goed combineren via de rechterflank, maar de voorzet werd naast gekopt. Niet veel later kon Vilv opnieuw goed combineren van achteruit. De bal kwam uiteindelijk bij Koen V die Hans mooi het straatje ingestuurd. Helaas werd er gefloten voor twijfelachtig buitenspel. Wim kon na een recuperatie mezelf nog eens aanspelen in de diepte, maar een goede tackle in de 16 belette me van af te drukken. Dry Eyken bleef gevaarlijk via de flanken en toen Vilv iets minder in positie stond, profiteerden ze om via rechts uit te breken. De voorzet werd ietwat gelukkig in doel gewerkt en de achterstand was een feit. Vilv was even van slag, maar kon net voor rust nog een paar keer dreigen met een paar afstandsschoten. Na een goeie deviatie van Laurent kon ondergetekende schieten, maar de bal ging maar net naast de verkeerde kant van de paal buiten.
 
Vilv begon met goede moed aan de 2e helft, maar het was Dry Eyken dat het beste uit de kleedkamer was gekomen en Vilv achteruit duwde. Vilv verdedigde goed, maar moest zich na 10 min gewonnen geven toen balverlies van ondergetekende leidde tot een tegenaanval en hun aanvaller beheerst onder Nico binnen schoof. Vilv moest nu wel meer aanvallen en deed dat ook. Dry Eyken moest meer achteruit, maar daardoor gaf Vilv wat meer ruimte weg. Op één van die counter mogelijkheden slikte Vilv nog een tegendoelpunt (na een hoekschop voor Vilv). Nico kon net niet goed genoeg bij de bal en de 3-0 achterstand was een feit. Vilv besloot dan alles op alles te zetten en de veldbezetting helemaal om te gooien naar een 3-4-3. Koen H ging centraal in de spits spelen, Bernardo en Sam bevolkten de aanvallende flanken, Wim en Hans schoven allebei een rij achteruit en Lucas maakte de omgekeerde beweging. Vilv drukte Dry Eyken nu helemaal weg en er hing een doelpunt in de lucht. Dat kwam er ook toen vanop links de bal centraal naar Hans werd gespeeld. Hij zette in 1 tijd met een lobje Koen H alleen voor doel en die werkte beheerst af. Kon het dan toch nog? Met een kwartier op de klok bleven we er alvast in geloven en bleven we druk vooruit zetten. Dry Eyken dreigde nog af en toe op counter, maar Vilv verdedigde sterk. 5 minuten voor tijd was de aansluitingstreffer bijna een feit. Een mooie combinatie opgezet door Lucas, naar mezelf die in 1 tijd Koen H vrijspeelde voor doel. Zijn schot belandde deze keer op de paal. Pech! De actie was echter nog niet afgelopen. Bernardo kon de bal recupereren en na een goeie dribbel terugleggen op Hans. Zijn schot werd afgeblokt, maar rolde uitnodigend naar mijn rechtervoet. Van ver werd er nog 'rustig!' geroepen, maar helaas besloot ik (met binnenkant voet toch wel) net over... 3x is niet altijd scheepsrecht blijkbaar. Het bleken dure missers. Dry Eyken kon in de allerlaatste minuut nog scoren op penalty toen Nico net te laat was op een doorgebroken speler. Koen V was tussenin ook nog geblesseerd uitgevallen met een hamstringblessure en Vilv moest zo de kelk tot op de bodem ledigen. 
 
Vilv speelde zeker niet slecht, maar het was altijd net niet vandaag. Nico had al bij al niet zoveel werk, maar moest zich wel 4x omdraaien. Vilv slikt zo na nieuwjaar al 16 tegendoelpunten, bijna evenveel als in onze 11 vorige wedstrijden. Aan de andere kant hadden we zeker ook onze kansen, maar de efficiëntie ontbrak ons vandaag, net zoals vorige week. Volgend weekend het laatste hoofdstuk van het Herselt drieluik. Hopelijk kunnen we dan opnieuw met de overwinning aanknopen!
 
Bert

20/01/2019: Astra Begijnendijk - FC VILv Heverlee: 5-1

02 februari 2019 Laurent Verheyden

Vilv begint met 0 op 6 aan het nieuwe jaar. Het incasseert bij Astra Begijnendijk met 5-1 de zwaarste nederlaag van het seizoen op een moeilijk bespeelbaar terrein. Al zeggen de cijfers niet alles.

 

Opstelling:

------------------ Nico--------------------

------------------Koen H ------------------

Michael-------- Jens ------------Noel

-------------Wim---- Bert -------------

Lucas--------------------------- Bernardo

------------- Koen V -- Sam-------------

 

Wissels

Laurent - 22.5' Bernardo - 45' Lucas - 60' Bernardo - 75' Laurent

Dave - 30' Michael

Jens in doel na 45min ipv Nico

 

20' 1-0

25' 1-1 Sam

42' 2-1

55' 3-1

66' 4-1

70' 5-1

 

13 Vilvers aanwezig, waaronder Nico die Vilv nog eens een helft uit de nood kwam helpen als keeper. Terug uit Brazilië: Bernardo. Ook aanwezig, de vrieskou en een moeilijk tot eigenlijk niet bespeelbaar veld. Iets later aanwezig: de scheids.

Met een kwartier vertraging startte de wedstrijd op een hard bevroren veld. Voetballen was niet makkelijk, maar toch probeerden beide ploegen via de combinatie kansen bij elkaar te voetballen. De eerste helft was gelijkopgaand, maar Vilv kreeg toch de beste kansen; Sam werd een paar keer goed diep gestuurd, maar mede door het veld en een goed uitkomende keeper kon het gevaar 2x gekeerd worden. Koen V kreeg een goede schietkans binnen de 16 meter na voorbereidend werk van mezelf, maar schoot hoog over. In dat hoog over schieten bleken we deze wedstrijd helaas uit te blinken. Wim nam zo nog een paar afvallende ballen, al dan niet met een volley op de slof. Laurent kon ook nog eens gevaarlijk voorzetten, maar niemand kon zijn voet ertegen zetten. Het was echter Astra dat op voorsprong kwam met schot op een afvallende bal na een stilstaande fafse. De bal week nog af en Nico kon er net niet genoeg bij om die uit de goal te slaan. Vilv kon gelukkig snel tegenscoren na een mooie aanval waarbij Sam alleen op doel werd gestuurd. Het schot van Sam werd afgeweerd door de keeper, maar Lucas was goed gevolgd om onhoudbaar binnen te schieten. De verdediging stond intussen goed en gaf bijna geen kansen weg. Koen H moest nog 1 keer goed tussen beide komen toen Astra over rechts kon uitbreken. Helaas voor Vilv was het toch Astra dat met een voorsprong ging rusten. Na een vrije trap werd de bal terug voor doel gekopt en binnen getikt. Een domper in de vrieskou of hoe gaat het spreekwoord lok alweer. Geen man overboord, als Vilv zo blijft spelen in de 2e helft zaten er nog wel doelpunten in. Jens nam de plaats van Nico in als keeper, want die had nog andere verplichtingen. De tweede helft begon alweer gelijkopgaand en Sam kon nog eens schieten, maar zijn gekraakt schot ging naast. Astra werd intussen gevaarlijker op de counter en bij 1 van die mogelijkheden ging het mis. Vanop links werd er voorgezet. Jens kon zich op de bal gooien, maar door een botsing met Michael kwam de bal terug in het spel bij Dries en die besloot helaas via de paal in eigen doel. Er kwamen nog een paar goede schietkansen voor Vilv nadien voor mezelf en Bernardo, maar helaas werd telkens naast besloten. Er werd meer en meer uit positie gelopen, er werd nog weinig dekking gegeven en het goede spel uit de eerste helft bleef achterwege. Astra speelde intussen een paar kansen bij elkaar op de counter en hun snelle spits kon zo nog 2x scoren. Zo loopt Vilv tegen zijn 2e nederlaag op rij aan en verliest zo de voeling met de top 5. Hopelijk kan Vilv de volgende wedstrijd terug met de overwinning aanknopen!

 

Bert

06/01/2019: FC VILv Heverlee - Drieslinter: 2-3

10 januari 2019 Wouter Van De Walle

VILv start de terugronde en het nieuwe jaar met dezelfde uitslag als de heenronde: een 2-3 verlies tegen Drieslinter. Twee keer op voorsprong komen kon VILv niet helpen om de punten thuis te houden, na een een fysieke maar faire wedstrijd.

-----------------Nico-------------------

Dries----Jens----KoenH----Wouter

Lieven----Wim----Bert----Michiel

---------KoenV------Sam------------

10' Goal KoenH, assist KoenV

30' Goal Sam

60' TomR <-> Jens

70' Jens <-> Wouter

 

Net terug van hoogtestage op skilatten, en met een hematocrietwaarde waar Kevin De Bruyne jaloers op zou zijn kwam Nico het VILvse doel verdedigen. VILv wist waar het zich aan kon verwachten na het 3-2 verlies in de openingswedstrijd van het seizoen tegen Drieslinter. Bert maakte het tactisch plan nog eens duidelijk, en VILv begon dan ook verschroeiend aan de wedstrijd. Gedurende 10 minuten kwam de bal slechts sporadisch op de VILvse helft en kregen zowel Koen V, Sam en Bert een paar schietkansen. Drieslinter moest alle zeilen bijzetten, en haalde zo Wim onderuit links voor doel, op een goede 35 meter. Koen V zette zich achter de bal, terwijl Koen H mee naar voor trok. Zijn goede loopactie richting de tweede paal werd door Koen V bediend van een afgemeten voorzet, en loeihard in de goal geknald. 1-0 na 10 minuten spelen. Daarna liet VILv het gaspedaal los, en kreeg Drieslinter weer meer ruimte. Nico redde nog een vrije trap die mooi over de VILvse muur ging, nadien moest ook de deklat een handje helpen op een kopbal. Drieslinter zocht de flankspelers op, wat steeds opnieuw gevaarlijke voorzetten opleverde. VILv kreeg er eentje niet weggewerkt, en de bal werd over iedereen in het doek gekopt. VILv nam de voetbaldraad weer op, met bij wijlen zeer goed passenspel doorheen het midden en over de flanken. Een scrimmage in de 16 van Drieslinter kon uiteindelijk door Sam in het doel geprikt worden, 2-1 voor VILv. De ongetwijfeld talrijke kerst- en nieuwjaarsfeestjes begonnen echter door te wegen op de gemiddelde VILver, wat gretig aanzien werd door het fysiek sterke Drieslinter. Even later stonden de bordjes dan ook weer gelijk. De tweede helft ging verder zoals de eerste geëindigd was, een fysiek sterk dreigend Drieslinter, maar ook een voetballend sterk VILv. De voetbalgoden waren de bezoekers gunstig gezind, en niet veel later stond het 2-3. VILv liet het hoofd niet hangen, en kon nog via Sam en KoenV een paar kansen afdwingen. Echt gevaarlijk werd het echter niet meer, zodat de match eindigde op een 2-3 verlies. Al bij al een faire en aangename partij, volgende keer levert dat ook zeker en vast punten op!

14/10/2018: KWB Herselt Centrum – FC VILv Heverlee: 3-5

02 januari 2019 Laurent Verheyden

Allereerst een gelukkig 2019 vol geslaagde sportieve uitdagingen en supporters!

We zijn jullie nog een laatste verslag van 2018 verschuldigd, meer bepaald van de match in Herselt tegen KWB Herselt Centrum.

 

Opstelling:

Dries

Michael – Jens – Koen H – Wouter

Lucas – Gabriel – Bert – Bernardo

Michiel - Hans

 

Wissels:

Koen V, Laurent, Dave, Sam

 

Goal:

18’        0-1 Michiel (Hans)

22’        0-2 Bert

40’        1-2

42’        1-3 Lucas

44’        2-3

50’        3-3

80’        3-4 Koen H

85’        3-5 Hans

 

Verslag:

Door een gebrek aan reservespelers bij KWB en vooral het niet opdagen van de scheidsrechter, nam VILv de rol van spelleider op zich. Deze plotse ingreep in de opstelling zorgde niet voor grote problemen, want nog in de eerste minuut dwong VILv via Hans twee kansen af, maar beide werden afgeblokt. Ook via de rechterflank kwam VILv snel tot kansen. Na goed storen van Michiel, dwong Lucas een inworp af. Via Michiel, Lucas en Bert werd voorgezet naar Hans, maar zijn schot vloog over. Ook Gabriel kreeg nog een schietkans door het midden, maar besloot te zwak. Na de goede start van VILv, kwam KWB meer en meer opzetten. Een eerste voorzet vloog nog naast het doel, maar na een slechte pas uit het middenveld van VILv, kon KWB doorzetten. Een sterke tussenkomst van Koen H was nodig. Kort nadien kreeg KWB na een mooie aanval over de flank nog twee schietkansen op doel maar zonder resultaat. VILv werd hierdoor wel wakker geschud, en nam het spel terug in handen. Na goed storen, recupereerde Hans de bal op de linkerflank en kon hij alleen op doel af. Een glijdende keeper kon zijn lage schot nog uit het doel houden. In de achttiende minuut kon Bert Hans nog eens wegsturen, deze keer over rechts, zijn lage voorzet naar de luid roepende Michiel werd zonder aarzelen voor de keeper afgewerkt. VILv kwam zo op een verdiende 0-1 voorsprong en drukte door. Een schot op de paal en een herneming na een hoekschop leverden niets op, ook de splijtende pas van Wouter en het daaropvolgende schot van Bernardo niet. Maar de afgeweken voorzet van Lucas die via een gekeerd schot van Hans bij Bert terechtkwam zorgde wel voor de 0-2. VILv was nu iets geruster, zeker omdat KWB moeite had om over de middenlijn te komen. Dit was wel buiten de laatste vijf minuten van de eerste helft gerekend. Na een wandeling door het centrum, kon KWB plots de aansluitingstreffer maken. VILv verschoot, maar reageerde meteen. Lucas stond op de goede plaats bij de hoekschop en pegelde de bal aan de eerste paal in het dak van het doel. En twee minuten later toonde ook KWB zich bij een hoekschop, een vrijstaande speler kon eenvoudig afwerken. Vijf dolle minuten later stond het dus 2-3 en kon er gerust worden.

KWB startte in tegenstelling tot de eerste helft wel sterk. De 3-3 stond al snel op het bord. VILv was nu helemaal de kluts kwijt en kon nog maar zelden gevaarlijk uit de hoek komen, maar ook KWB dreigde zelden. Het was dan ook wachten tot de laatste tien minuten op enkele hoogtepunten. De 3-4 kwam er na een kopbaldoelpunt van Koen H aan de tweede paal op een hoekschop. De 3-5 kwam er na een fout van de keeper van KWB, door te willen uitverdedigen, kon Hans de bal onderscheppen en eenvoudig scoren. VILv sloot uiteindelijk een moeilijke wedstrijd af met een mooie aanval over rechts. Bernardo, Dave en Koen V brachten de bal tot bij Hans, zijn schot werd weggebokst door de keeper, de herneming van Sam belandde op de deklat.

Vergeet trouwens je alwetende en/of meest consumerende vrienden, kennissen en collega’s niet op te trommelen voor de negende grote FC VILv Quiz die doorgaat op vrijdag 1 maart 2019 te Rotselaar.

02/12/2018: FC VILv Heverlee - HSV Tongerlo: 3-4

31 december 2018 Laurent Verheyden

Opstelling:

Dries

Wouter – Jens – Koen H – Michael

Lucas – Gabriel – Bert – Bernardo

Hans - Sam

 

Wissels:

Wouter – Dave – Jens

Gabriel – Eizo – Bert

Lucas – Michiel - Bernardo

 

Goal:

18’        1-0 Hans op assist van Lucas

20’        1-1

28’        2-1 Bert

32’        3-1 Hans op assist van Sam

45’        3-2 owngoal Jens

71’        3-3

81’        3-4

 

Op 2 december stond de thuismatch tegen HSV Tongerlo op het programma. De match tegen HSV Tongerlo beloofde een moeilijke wedstrijd te worden. Vorig seizoen had VILv kennis gemaakt met deze fysiek sterke ploeg en reeds voor de aftrap hoorde VILv de ploegafgevaardige van HSV Tongerlo tegen de scheidsrechter zeggen: “Meestal kan de tegenstand mee tot de 70ste – 75ste minuut en dan schakelen onze jongens nog een versnelling hoger.”. Een fysieke veldslag kon beginnen. Na minder dan 10 minuten spelen dreigde HSV Tongerlo al voor een eerste keer. Na een aanval op links en een goeie kap naar binnen krulde de pijlsnelle flankspeler de bal buiten bereik van onze goalie naar de verste paal. Gelukkig belandde de bal op de paal en bleef VILv bespaard van een snelle achterstand. Sterker nog, na 18 minuten spelen rukte VILv een eerste keer op. Sam liet een bal goed lopen voor Lucas, die zich kon doorzetten op rechts. Met een gemeten voorzet over de keeper heen, perfect op het hoofd van Hans, stond VILv onverhoopt 1-0 voor. Lang duurde de Heverleese vreugde echter niet, want 5 minuten later kan dezelfde flankaanvaller als bij de vorige beschreven aanval een gelijkaardige actie uitvoeren, ditmaal met meer succes. 1-1 na een kleine 25 minuten in een leuke wedstrijd om te volgen voor de supporters. Het bleef geen seconde saai in de wedstrijd, want nog geen drie minuten later kwam VILv weer op voorsprong na een afgeweken schot van Bert na een hoekschop. Het werd zelfs nog mooier voor VILv toen het net na het halfuur op een 3-1 voorsprong kwam. Een sterk spelende Jens veroverde de bal op het middenveld, leverde de bal in bij Sam, die mooi Hans vrijspeelde. Hans twijfelde geen seconde en werkte mooi af voorbij de keeper. HSV Tongerlo probeerde hierna de match terug in handen te krijgen en dreigde met gevaarlijke schoten, voornamelijk uit de tweede lijn, maar een sterk keepende Dries voorkwam de aansluitingstreffer. VILv had zelfs de mogelijkheid om op een 4-1 voorsprong te komen, maar het stiffertje van Sam -na een mooie dieptepass van Michiel- werd op de lijn gekeerd. En zoals het vaak gaat in de sport, kreeg VILv daarna het deksel op de neus. Na een mooie aanval van HSV Tongerlo kwam er een scherpe voorzet vanop de rechtse flank die ongelukkig door Jens in eigen doel werd gedevieerd. De aansluitingstreffer net voor de rust gaf HSV goede moed voor de tweede helft. HSV Tongerlo nam de bovenhand in de tweede helft, maar Dries kon lang de gelijkmaker voorkomen. Tot in de 70ste minuut een speler van HSV Tongerlo een mooie voorzet kon binnenkoppen aan de tweede paal. 3-3 en alles terug te herdoen. VILv probeerde zijn rug te rechten en lukte hier aardig in. Er was meer evenwicht op het middenveld en in de 80ste minuut werd Hans mooi diepgestuurd, alleen op de keeper. Spijtig genoeg werd deze actie onterecht afgefloten voor buitenspel door een voor de rest uitstekend fluitende scheidsrechter. Ongelukkig genoeg volgde twee minuten later het deksel op de neus. Na een mooie aanval werd de 3-4 met een kopbal in doel gewerkt door een speler van HSV Tongerlo. Ondanks druk op het einde van de wedstrijd kon VILv geen goal meer maken en bleef het verweesd zonder punten achter. Ondanks de nederlaag kan VILv zich optrekken aan een collectief zeer degelijke prestatie die perspectieven biedt voor de rest van het seizoen!

 

Noël

Title

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum.